Jak rozpoznać dobre pieczywo?

Jeśli szukasz pieczywa Kraków, zobacz tutaj

Pieczywo jest w naszej tradycji podstawą jadłospisu człowieka. Wyrabiane jest z wody, mąki soli, mleka, środków spulchniających (zwykle zakwasu chlebowego albo drożdży) i różnych dodatków ulepszających smak wypieków, jak przykładowo: sezam, słonecznik lub mak.

Dlaczego należy jeść pieczywo?

Pieczywo jest jedzeniem bardzo bogatym w mnóstwo różnorodnych składników odżywczych i energetycznych, niezbędnych do właściwego działania organizmu człowieka. W jego skład wchodzą przede wszystkim aminokwasy, węglowodany i białka. Równocześnie należy wspomnieć o błonniku, jak również szerokiej gamie witamin, których zdecydowanie najwięcej zawiera wieloziarnisty, ciemny chleb.

Pieczywo w Krakowie

Najlepiej kupować pieczywo w tradycyjnych zakładach piekarskich. Ma się wtedy gwarancję, że spożywane wypieki długo będą świeże.
Z niezwykłej troski o klienta i wyśmienitych wypieków słyną przede wszystkim krakowskie piekarnie, sławiące się ogromnym zaufaniem kupujących. Oferowany w nich chleb robiony jest z pasją, zgodnie ze sprawdzonymi przepisami, co daje gwarancję dobrego smaku i wysokiej jakości użytych składników.

Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: b[email protected]