O ile w mieszkaniu używanie zmywarki często nie jest konieczne, to w lokalach gastronomicznych z trudem byłoby bez niej utrzymać wszystkie naczynia w czystości. Argumentów, dla których warto wyposażyć kuchnię lokalu gastronomicznego w nawet więcej niż jedną zmywarkę jest wiele, lecz najważniejsze z nich to efektywność oraz dokładność zmywania. Nawet nieduża kawiarnia wytwarza znaczne ilości brudnych naczyń. Ich wymycie jest niezmiernie trudne – szczególnie, iż muszą być one perfekcyjnie czyste. Należy jednak pamiętać, że efektywność pracy zmywarki w dużym stopniu zależy od tego, z których preparatów do zmywarki skorzystamy.
Środki do zmywarek – poznaj ich rodzaje i zastosowanie
Najistotniejsze środki do zmywarek to z pewnością środki myjące. Ich skład zależy od ich przeznaczenia. Są pośród nich środki przeznaczone do czyszczenia przypalonych i zatłuszczonych naczyń, a także wybielacze, które wykorzystuje się do filiżanek i innych elementów zastawy kawowej czy herbacianej. Ważną kategorią są ponadto środki do czyszczenia zmywarek – ich używanie jest konieczne, żeby zmywarka była wydajna i nie pozostawiała pobrudzeń na naczyniach. W punktach gastronomicznych, których ranga w znacznym stopniu zależy od wyglądu naczyń, wskazane jest także korzystanie z nabłyszczającego płynu do zmywarki.
Jak zaopatrzyć się w profesjonalne preparaty do zmywarki?
Płyny i nabłyszczacze do zmywarek dostępne w zwykłych sklepach nie sprawdzają się w gastronomii. Ich wydajność nie jest wystarczająca, a ponad to dystrybuuje się je w niewielkich opakowaniach. Najodpowiedniejszym rozwiązaniem dla firm gastronomicznych będzie więc nabycie preparatów do zmywarki w sklepie z chemią profesjonalną. Złożenie zamówienia na pewno nie sprawi problemów, gdyż wszelkie związane z tym formalności można załatwić przez internet.
Sklep VerdeAvis.pl
Petrus Serwis Piotr Janas
Staniątki 376
32-005 Niepołomice
Mob.: +48 783-332-495
E-mail:
[email protected]